Kurser i Bingsjö

Bingsjölåtar och bingsjöspelmän

Tisdag 30 juni kl 10.00 - onsdag 1 juli kl 13.00

Här får du en chans att tränga lite djupare in i Bingsjömusiken. Jonny Soling, en av våra främsta spelmän och folkmusikpedagoger, är guidar genom tid och rum.

Jonny är fast förankrad i Bingsjömusiken och har spelat för och med bl a Nils Agenmark, Päkkos Gustaf och Ole Hjort. Förutom att lära dig låtar och spelstil kommer du också att få ta del av inspelningar och filmer med några av Bingsjös många spelmansprofiler. I kursen ingår en guidad byvandring bland Bingsjös spelmansgårdar.

Ta gärna med något att spela in på, all utlärning sker på gehör.

Du får ordna med eget boende, dvs du får tälta, eller åka hem på kvällarna, men i kursavgiften ingår middag på måndagen samt lunch på tisdagen.

Kurslokal: Danielsgården i Bingsjö

Upp

Stämmosång

Onsdag 1 juli kl 10.00-14.00

Att sjunga är ju fruktansvärt kul, att sjunga tillsammans är ännu roligare. I flera år har Bingsjöstämmokören förgyllt stämman med flerstämd folksång. I år kommer ni att få följa med in under huven på sångensemblen. Samklang och dissonans, följstämma och bordun och kontrapunkt - hur får man en idé och tar den till en färdig stämma? Den utmärkta och mångfacetterade sångaren Brita Björs visar, lär ut och jobbar med er kreativitet och förmåga att skapa sjungna stämmor.

Alla är varmt välkomna - nybörjare som visveteraner. Ingen tidigare erfarnhet krävs.

Musiken lärs ut på gehör, så ta gärna med något att spela in på. Kl 17.00 framför vi det vi åstadkommit på scenen vid Bystugan.

Kurslokal: Dansladu i Bingsjö

Upp

Danskurs: Päkkos Gustaf i dans och musik

Onsdag 1 juli kl 10.00-14.00

Ett möte med Päkkos Gustaf genom Bingsjöpolskans toner och dans under ledning av Christine Löfgren och Jonas Holmén.

De vill tillsammans med er gå in i själva hjärtat av Bingsjöstämman - Päkkosgården. Genom dansen och att vi känner in och lyssnar på låtarna kan vi ännu bättre förstå arvet efter Päkkos, ända in i kropp och själ.

Vi dansar, lyssnar, diskuterar, berättar, reflekterar och känner efter vad det är som i så många år har lockat till sig så många nyfikna dansare och spelmän.

Fika på Päkkosgården ingår i kursavgiften.

Kurslokal: Danielsgårdens loge

Upp