Kurser i Bingsjö

DANSKURS: Päkkos Gustaf i dans och musik

Tisdag 2 juli kl 15.00-19.00, Danielsgårdens loge

För 50 år sedan öppnade Päk­kos Gustaf och Svea sitt gårds­tun för alla folkmusikälskare. Följ med i ett möte med deras minne genom toner och dans under ledning av Christine Löfgren och Jenny Bergman.

Vi dansar, lyssnar och kän­ner efter vad det är som är så trollbindande med Bingsjoömusiken och som i så många år har lockat nyfikna dansare och spelmän upp till Gustaf och Sveas tun.

Under kursen besöker vi Päkkosgården och fikar.

Läs mer om kursen och anmäl dig hos Folkmusikens Hus

Upp


DANSKURS: Jubileumskurs i Bingsjöpolska

Onsdag 3 juli kl 10.00-14.00, Danielsgårdens loge

Bingsjöstämman är inte ensam att fylla 50 år! En jämngammal jubilar är Polskmärkesuppdansningen, dansarnas motsvarighet till Zorn­märkesuppspelningen, som i år går av stapeln i Ludvika i början av augusti.

För att fira tillsammans med oss kommer två erfarna uppdan­sare och danspedagoger, Britt-Mari Westholm och Erik Dahl-gren, och lär ut Bingsjöpolska. För musiken står Täpp Ida Almlöf som utlovar både rak och krokig dansmusik.

Rast för medhavd lunch.

Läs mer om kursen och anmäl dig hos Folkmusikens Hus

Upp


LÅTKURS: Bingsjö på två fioler

Onsdag 3 juli kl 10.00-14.00, Danielsgården

I årets låtkurs får du spela både första och andra fiol med Jenny Bergman Högberg och Täpp Jenny Nylander, ett radarpar som spelat med varandra sen barnsben och tillsammans hittade till bingsjömusiken – där de blivit kvar.

Idag är de två av anled­ningarna till att bingsjöspelet står starkt och livskraftigt med blicken i framtiden.

Parspelet kommer att stå i fokus. Du får lära dig både melodi och stämma på samma låt och får chansen att höra hur de resone­rar runt sitt samspel.

Rast för medhavd lunch.

Läs mer om kursen och anmäl dig hos Folkmusikens Hus

Upp

Sista anmälningsdag 15 juni Köp kurserna i webbutiken på www.folkmusikenshus.se. Kursavgift: 500 kr För onsdagskurserna tillkommer entréavgift till stämman (150 kr) Mer info: Folkmusikens hus, 0248-79 70 50, [email protected]