Kurser i Bingsjö

Kompa låtspel med Peter Rousu

Onsdag 6 juli kl 10.00-14-00, Kapellet

Du kan de vanligaste ackorden och kompfigurerna inom svensk folkmusik men vill gå vidare med att skapa linjer, hitta riff, byta ut ackord och lära dig att ta ut och använda andrastämmor.

Peter Rousu visar dig sina trix och metoder för att variera ditt kompspel. Vill du bara kompa på kursen går det alldeles utmärkt och för den som är intresserad av att spela melodierna så kommer du få ett utskick innan kursen så du kan lära dig i förväg.

Läs mer om kursen och anmäl dig hos Folkmusikens Hus

Upp


Låtspel på dragspel med Bengan Janson

Onsdag 6 juli kl 10.00-14.00, Danielsgården

En kurs för dig som är intresserad av hur de ibland lite ålderdomligt knöliga och egensinnigt vindlande låtarna ur spelmansmusiken gör sig på dragspel.

En av de frågor Bengan Janson ofta får är vad man kan göra med bashanden när man spelar låtar. Detta och fler tankar om hur man kan använda dragspelet i spelmansrepertoaren kommer Bengan dela med sig av på årets Bingsjöstämma.

Läs mer om kursen och anmäl dig hos Folkmusikens Hus

Upp


Folklig pardans

Onsdag 6 juli kl 10.00-14.00, Dansladu

Vad behöver man för att kunna vara med i Bingsjönattens virvlar på banor och loge? Att strosa runt mellan buskspel och gårdstun är inte fy skam men vi kan garantera att kvällen blir ännu bättre med en svängom emellanåt.

Emmy Bruhn och Linnea Lindström går igenom grunderna till schottis och polska för de som vill kunna hänga med på dansgolven under kvällen.

Läs mer om kursen och anmäl dig hos Folkmusikens Hus

Upp

Anmälan senast 23 juni

Köp kurserna i webbutiken på www.folkmusikenshus.se. Kursavgift: 500 kr (ungdom/studerande 250 kr) OBS! Entré till stämman ingår inte i kursavgiften. Du måste lösa biljett separat. Mer info: Folkmusikens hus, 0248-79 70 50, [email protected]


Minikurser med Malungs folkhögskola

Onsdag 6 juli kl 10.00-15.00, Danielsgårdens loge

Kom och träffa lärarna från Malungs folkhögskola! Anna Öberg, Jonas Brandin, Adrian Jones, Ann-Sofi Nilsson och Maria Röjås håller en triathlon av kurspass som startar varje hel timme i fiol, sång och dans. Det är drop-in som gäller så var vid Danielslogen i god tid för att se om det finns plats på de kurspass du vill gå.

Du kommer att kunna sätta upp dig på en deltagarlista hos Malungslärarna. De finns runt logen från 11.30 fram till klockan 15 då invigningen brakar loss på stora scenen.

Du kan såklart komma förbi och bara säga hej också!

Ingen kursavgift, men entréavgift till stämman krävs. Läs mer hos Folkmusikens Hus.

12.00
Fiolspel med Adrian Jones
13.00
Sång med Ann-Sofi Nilsson och Maria Röjås
14.00
Dans med Anna Öberg och Jonas Brandin

Upp