x

Entré & camping

Vi hälsar dig välkommen till Bingsjö, som har varit en samlingsplats för hundratusentals folkmusik- och dansintresserade i mer än femtio år. Bingsjöstämman står för kärnan i begreppet “spelmansstämma” med naturliga mötesplatser för “buskspel” tillsammans med små och publiknära scener och dansbanor. Det inbjuder till spontana möten!

Det finns inget inhägnat stämmoområde, utan stämman äger helt enkelt rum i byn, med den omgivande storskogen och bergen som den enda och naturliga avgränsningen. Det gör Bingsjöstämman till något unikt.

Nedan finner du information om entréavgifter och camping. Mer praktisk information hittar du här. Hjälps vi åt tillsammans får vi detta att fungera!

Entré

Entré 200 kr

Fri entré för barn under 16 år

Kapellkonserterna 100 kr

Entré till stämman betalar du under onsdagen i vägentréerna när du kommer till Bingsjö, på campingplatserna till Bingsjöstämmans campingvärdar eller i informationen vid bystugan. Väl inne i byn räknas du som festivalbesökare under onsdagen fr o m invigningen. Ditt entrébevis är ett armband som du fäster runt handleden.

Spelmansbiljett

Om du är medlem i Sveriges Spelmäns Riksförbund (SSR), har du din entrébiljett tryckt på sista sidan av sommarnumret av medlemstidningen Spelmannen. Biljetten klipps ut och bytes i vägentréerna eller informationen mot ett armband.

Camping

Övernattar gör du i tält eller husvagn på någon av de anvisade campingplatserna i byn.

Tält 100 kr per natt

Husvagn/husbil 200 kr per natt

Till och med tisdag betalas avgiften till markägaren. På onsdagen är det Bingsjöstämman som tar upp campingavgiften. Då betalar du till våra campingvärdar som går runt på campingplatserna, eller så betalar du i Informationen vid bystugan.

Det går också att lösa campingavgift för onsdagen på Folkmusikens hus i Rättvik. Ett rött eller grönt klistermärke på tältet markerar om avgiften är obetald eller betald.

För ytterligare information och andra övernattningsmöjligheter vänligen besök Visit Dalarna